=> 0
VODIČ - 50(+1) NAJLJEPŠIH PLANINARSKIH IZLETA

VODIČ - 50(+1) NAJLJEPŠIH PLANINARSKIH IZLETA

103,95 kn  98,70 kn
Popust: 5%

autor: ŽELJKO POLJAK
broj stranica: 148
godina izdanja:
vrsta uveza:
dimenzije knjige širina i visina: 13,5x24 cm
jezik: hrvatski


5. izmijenjeno izdanje

Budući da Hrvatska nema ni jednog planinskog vrha višeg od 2 000 metara, planinare i izletnike u našoj zemlji mnogo više privlači raznolikost hrvatskih gora i planina. U kontinentalnom dijelu Hrvatske prevladavaju relativno niske gore koje rijetko nadvisuju tisuću metara. Sve su vrlo šumovite, blizu su glavnih prometnica i vrlo prohodne - idealno odredište za cijelu obitelj.

Goranski, lički i primorski kraški krajevi pružaju drukčiji ugođaj. Uz obalu mora i na otocima prevladavaju krševiti krajolici, ponekad prave vrleti. Kretanje zahtijeva veće napore koji naposlijetku bivaju gotovo uvijek nagrađeni nezaboravnim vidicima koji sežu s primorskih visova na sve strane svijeta.

Ova je knjiga još jedna u nizu radova o hrvatskim planinama plodnoga planinarskog pisca i vrsnog poznavatelja naših planina, prof. dr. Željka Poljaka.
U njoj nema opširnih opisa prirodnih ljepota, jer je to zadaća drugih knjiga. Broj izleta je ograničen na pedeset. Vodič sažetim opisima i obiljem detalnjih informacija upoznaje izletnike sa sadržajima koji ih očekuju, a na zemljovidima su označeni posebnom bojom samo oni planinarski putovi koji su sugerirani i opisani u knjizi kao najljepši.

Svaki izbor s pridjevkom 'najljepši' odraz je subjektivnog suda. Ovaj je izbor osobno autorov. Kako se radi o znalcu s golemim planinarskim iskustvom, nema razloga da ga i ne prihvatimo. Jesmo li u pravu, najbolje ćete provjeriti Vi.

Sretan Vam put po planinama Hrvatske!