=> 0
PRIMIJENJENA PSIHOLOGIJA - PITANJA I ODGOVORI

PRIMIJENJENA PSIHOLOGIJA - PITANJA I ODGOVORI

207,90 kn  197,51 kn
Popust: 5%

autor: DINKA ČORKALO BIRUŠKI I DRUGI
broj stranica: 408
godina izdanja:
vrsta uveza:
dimenzije knjige širina i visina: 14x24 cm
jezik: hrvatski


Udžbenik je napisan za potrebe kolegija psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Uvod u primijenjenu psihologiju I i II, koji se bave primijenjenom psihologijom pojedinca i odabranim temama iz primijenjene psihologije grupa, psihologije obrazovanja, psihologije rada te kliničke i zdravstvene psihologije. Osim studentima Filozofskog fakulteta, udžbenik je namijenjen i studentima Farmaceutsko-biokemijskoga te ostalih srodnih fakulteta poput prava, ekonomije, socijalnog rada, javne uprave i sl., svih koji se zanimaju za psihološke interpretacije pitanja i teškoća s kojima se susreću u svojoj struci i u svakidašnjem životu. Knjiga će biti jednako zanimljiva i laicima i stručnjacima srodnih struka i psiholozima koji se žele informirati o ponuđenim područjima psihologije.
Uz prof. dr. Dinku Čorkalo Biruški, koja je knjigu i priredila tekstove je pisalo i 14 mladih autorica i autora, znanstvenih novaka i asistenata. U šest je cjelina raspoređeno 20 poglavlja (20 pitanja).

Iz sadržaja...
Za početak
Primijenjena psihologija pojedinca
Pojedinac i grupa
Psihologija i rad
Psihologija i zdravlje
Za kraj
Kako ćemo vam prodati ovu knjigu? Persuazija, promidžba, marketing

Iz recenzija...
... Knjiga pokriva različita područja primijenjene psihologije: primijenjenu psihologiju pojedinca, odnose pojedinca i grupa, psihologiju i rad, psihologiju i zdravlje te psihologiju i promidžbu. Uz informativnost kao važnu odrednicu sadržaja ponuđenih studentima različitih usmjerenja, važno je obilježje ovog udžbenika zastupljenost sadržaja recentnih istraživanja, pa na taj način knjiga može biti zanimljiva velikom broju stručnjaka - među njima i psiholozima... prof. dr. sc.Vesna Vlahović-Štetić

… Knjiga predstavlja pravo osvježenje jer je dobro kontekstualizirana u našu stvarnost. Svojim je sadržajem nedvojbeno obogatila hrvatsku psihologijsku publicistiku, a pristupom temi i načinom prezentacije sadržaja postavila je visoke kriterije za sve buduće slične izdavačke pothvate.
prof. dr. sc. Marina Ajduković, psihologinja