=> 0
Klinička kemija i molekularna dijagnostika

Klinička kemija i molekularna dijagnostika

336,00 kn  319,20 kn
Popust: 5%

autor: Jadranka Sertić i suradnici
broj stranica: 327
godina izdanja: 2008.
vrsta uveza: tvrdi
dimenzije knjige širina i visina: 21x27 cm
jezik: hrvatski

Knjiga Klinička kemija i molekularna dijagnostika namijenjena je studentima medicine i biomedicinskih znanosti. Istovremeno je koncipirana i kao priručnik koji omogućava liječnicima različitih specijalnosti uspješno kombiniranje rezultata laboratorijskih pretraga s kliničkom slikom bolesnika.
Nedostatak sličnih knjiga na hrvatskom jeziku čini je vrijednim doprinosom literaturi kojom se služe studenti različitih medicinskih struka. Osnovni je naglasak udžbenika na ulozi medicinsko-biokemijskih pretraga u kliničkoj praksi i razumijevanju patobiokemijskih procesa bolesti. Udžbenik Klinička kemija i molekularna dijagnostika predstavlja novost na području medicine i biomedicinskih znanosti. Za razliku od ostalih, ovo djelo predstavlja nadopunu budući da je kao zasebna cjelina uključena i molekularna dijagnostika kao područje koje se u svijetu intenzivno razvija s velikim brojem dijagnostičkih testova zasnovanim na naprednoj tehnologiji analize DNA.
Udžbenik je napisan tečnim jezikom koji omogućuje lako praćenje i razumijevanje. Raspored cjelina i poglavlja dobro je složen i opisuje osnove na sažet i zanimljiv način. Knjiga je nastala kao rezultat zajedničkog doprinosa velikog broja stručnjaka specijaliziranih u različitim područjima kliničke kemije i molekularne dijagnostike, što uvelike pridonosi točnosti i suvremenosti materije.

Dodaj u košaricu: