=> 0
ANTIBIOTICI - Priručnik za kliničku primjenu - Veljko Mirović

ANTIBIOTICI - Priručnik za kliničku primjenu - Veljko Mirović

160,00 kn

autor: Veljko Mirović 
broj stranica: 383
godina izdanja: 2015.
vrsta uveza: meki
dimenzije knjige širina i visina: 17x24 cm
jezik: srpski, latinica

Antibiotici spadaju u lijekove koji se najviše koriste u kliničkoj praksi. Odabir antibiotika i postavljanje njihovih doza je temelj liječenja infektivnih bolesti i jedan od najsloženijih i najvažnijih problema suvremene medicine.

U ovoj knjizi prikazane su sve glavne skupine i klase antibiotika, kao i pojedinačni antibiotici koji se primjenjuju u kliničkoj praksi. Cilj knjige je ponuditi što veći broj odgovora na mnogobrojna pitanja s kojima se liječnik može suočiti prilikom primjene antibiotika u terapijske i profilaktičke svrhe.

Nadamo se da ova knjiga može predstavljati i uvod u kliničku mikrobiologiju, jer povezuje bakterije i njihove urođene i stečene mehanizme rezistencije na antibiotike s pojedinim kliničkim entitetima.

Ključne teme

Informacije o nuspojavama, toksičnosti i interakcijama antibiotika, doziranje, način primjene, osjetljive stanovništva (djeca, trudnice, stari, imunokompromitirane, pacijenti s ugrađenim umjetnim uređajima, teške infekcije koje ugrožavaju život pacijenta, infekcije uzrokovane multirezistentne bakterijama), kliničke indikacije za primjenu antibiotika temeljene na suvremenim randomizirano kontroliranim i drugim studijama.Customers who bought this product also purchased...